Algemene voorwaarden Pleasetalk V.O.F.

Artikel 1

Definities

In deze algemene voorwaarden worden de volgende termen in de volgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven:

Opdrachtgever:

De wederpartij van Please Talk;

Opdrachtnemer:

Please Talk V.O.F. , verder te noemen: Please Talk

Overeenkomst:

Iedere overeenkomst gesloten tussen Please Talk en een Opdrachtgever, onder andere bestaande uit het begeleiden van personen en organisaties, verzorgen van trainingen en  veiligheidsoefeningen.

 

Artikel 2

Algemeen

Op alle aanbiedingen van en op alle opdrachten aan Please Talk tot het verlenen van diensten door Please Talk en op alle overeenkomsten ter zake, zijn deze algemene voorwaarden van toepassing.

In een met de opdrachtgever opgestelde samenwerkingsovereenkomst zijn eventuele afwijkende bedingingen beschreven.

Indien in een samenwerkingsovereenkomst, conform het beschrevene in lid 2 van dit artikel, afgeweken wordt van de hier beschreven voorwaarden, dan blijven de overige voorwaarden onverminderd van toepassing.

 

Artikel 3

Offertes

Alle offerten van Please Talk zijn vrijblijvend en geldig gedurende 60 dagen na dagtekening van de offerte, mits anders aangegeven in de offerte. Please Talk heeft te allen tijde het recht een offerte te herroepen. Please Talk is gebonden aan een uitgebrachte offerte, zodra de offerte getekend is door opdrachtgever of de opdracht is uitgevoerd.

In een offerte genoemde prijzen zijn exclusief BTW, alsmede in het kader van de uitvoering van de overeenkomst te maken kosten, voor zover uit de offerte niet anders blijkt.

Opdrachten en acceptaties van aanbiedingen door opdrachtgever gelden als onherroepelijk.

Een offerte kan enkel geheel en niet gedeeltelijk worden geaccepteerd door opdrachtgever. Iedere gedeeltelijke acceptatie van een offerte en/of aanpassingen, die zijn aangebracht aan een offerte door Opdrachtgever, zijn onverbindend ten opzichte van Please Talk, tenzij deze gedeeltelijke acceptatie en/of wijzigingen door Please Talk schriftelijk zijn geaccepteerd.

Mondelinge toezeggingen, wijzigingen aan en invullingen op de offerte zijn slechts van kracht voor zover deze schriftelijk door opdrachtgever en Please Talk bevestigd zijn.

 

Artikel 4

Uitvoering van de overeenkomst

Please Talk zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen uitvoeren en heeft ook het recht om de werkzaamheden naar eigen inzichten uit te voeren, al dan niet door inschakeling van derden.

De opdrachtgever dient te zorgen dat alle gegevens, waarvan Please Talk aangeeft dat deze noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de overeenkomst of waarvan de opdrachtgever redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de overeenkomst, tijdig aan Please Talk worden verstrekt. Indien opdrachtgever niet of niet tijdig aan de hiervoor bedoelde verplichting voldoet, heeft Please Talk het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en/of de extra kosten die daar het gevolg van zijn, volgens de gebruikelijke tarieven, aan opdrachtgever in rekening te brengen.

Opdrachtgever staat in voor de juistheid en volledigheid van de door hem verstrekte gegevens. Wanneer de opdrachtgever niet aan voornoemde verplichting voldoet, is hij aansprakelijk voor alle schade die daar het gevolg van is, tenzij deze onjuistheid of onvolledigheid voor Please Talk duidelijk kenbaar was.

Wederzijds zullen opdrachtgever en Please Talk elkaar in kennis stellen van omstandigheden die een behoorlijke uitvoering van de opdracht verhinderen.

 

Artikel 5

Contractduur, uitvoeringstermijn

Een overeenkomst met een opdrachtgever wordt aangegaan voor onbepaalde tijd, tenzij anders overeenkomen door de partijen.

Indien Please Talk met een opdrachtgever een einddatum of duur voor de uitvoering van de werkzaamheden is overeengekomen, is de opdrachtgever, in geval van overschrijding daarvan door omstandigheden die Please Talk kunnen worden toegerekend, gerechtigd Please Talk een redelijke termijn te stellen van niet minder dan 20 werkdagen waarbinnen de werkzaamheden alsnog uitgevoerd dienen te zijn.

Bij gebreke van die uitvoering is de opdrachtgever gerechtigd de samenwerkingsovereenkomst, voor het niet uitgevoerde gedeelte middels een schriftelijke verklaring te beëindigen.

 

Artikel 6

Prijzen

Op overeenkomsten waarin geen vast tarief is afgesproken zijn de leden 2 en 3 van dit artikel van toepassing. Op overeenkomsten waarin een vast tarief is afgesproken zijn de leden 4 en 5 van dit artikel van toepassing. De leden 6 tot en met 8 van dit artikel zijn op alle overeenkomsten van toepassingen.

Indien geen vaste prijs is afgesproken, zal de opdrachtgever aan het eind van iedere kalendermaand gefactureerd worden op basis van het aantal bestede uren maal het afgesproken uurtarief van Please Talk zoals van toepassing gedurende de periode waarin de dienstverlening wordt verricht.

Please Talk is bevoegd om haar uurtarieven te wijzigen. Dit voor de diensten die worden geleverd na de tariefswijziging. Een dergelijke wijziging is echter pas van toepassing nadat 10 werkdagen zijn verstreken na het moment waarop de opdrachtgever schriftelijk van de tariefswijziging op de hoogte is gebracht.

Indien een vaste prijs is overeengekomen is Please Talk gerechtigd gedurende het uitvoeren van de overeenkomst haar prijzen te verhogen voor de diensten die worden verleend onder de overeenkomst indien door een stijging van kostprijsbepalende elementen als inkoopprijzen, transportkosten, verzekeringspremies, lonen, belastingen, sociale premies en soortgelijke kosten of door het zich voordoen van andere prijsverhogende omstandigheden, die Please Talk bij het tot stand komen van de overeenkomst niet kon voorzien of overzien. In dat geval is Please Talk gerechtigd de hogere kosten aan de opdrachtgever door te  berekenen.

Please Talk mag de prijs verhogen voor diensten die worden verleend onder de overeenkomst wanneer tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat de oorspronkelijk overeengekomen dan wel verwachte hoeveelheid werk en daarbij behorende prijs waren geschat en vastgesteld op basis van misleidende, onjuiste of onvolledige informatie.

Please Talk kan zijn prijzen voor de diensten die worden verleend onder de overeenkomst verhogen, indien de kosten van Please Talk, die verband houden met de uitvoering van de overeenkomst, worden verhoogd als gevolg van wijzigingen in overheidsmaatregelen, sociale premies en/of wettelijke regels die van toepassing zijn op Please Talk.

Please Talk zal de opdrachtgever het voornemen tot verhoging van de prijs in overeenstemming met de voorgaande uitgangspunten schriftelijk kenbaar maken met inachtneming van een termijn van tenminste 10 werkdagen. Indien een prijsverhoging binnen 3 maanden na het sluiten van de overeenkomst plaatsvindt, kan opdrachtgever de overeenkomst beëindigen voor het nog niet uitgevoerde gedeelte door binnen 10 werkdagen na ontvangst van de hiervoor bedoelde mededeling van Please Talk schriftelijk aan Please Talk te laten weten de overeenkomst te willen beëindigen.

Indien de overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd, hebben de prijzen en tarieven een geldigheidsduur tot het einde van het betreffende kalenderjaar. Hierna heeft Please Talk het recht de prijzen en tarieven te herzien. Nieuwe prijzen en tarieven zullen uiterlijk twee weken voor afloop van het kalenderjaar bekend worden gemaakt.

De uit de vertraging in de uitvoering van de opdracht voortvloeiende extra honoraria, ontstaan door het niet tijdig of niet behoorlijk voldoen aan de verplichtingen als hierboven weergegeven, zijn voor rekening van de opdrachtgever. Eveneens heeft Please Talk het recht de uitvoering van haar werkzaamheden op te schorten indien de opdrachtgever niet aan zijn verplichtingen heeft voldaan.

De opdrachtgever staat borg voor een introductie van de opdracht en van de trainer/adviseur van Please Talk conform de in de organisatie geldende reglementen en gewoonten.

 

Artikel 7

Betaling

Betaling dient te geschieden binnen 30 dagen na factuurdatum, op een door Please Talk in de factuur aan te geven wijze.

Bij overschrijding van de hiervoor genoemde betalingstermijn is de opdrachtgever zonder ingebrekestelling in verzuim. Zodra de opdrachtgever met enige betaling in verzuim is zijn alle overige vorderingen van Please Talk, op de opdrachtgever, direct opeisbaar en treedt ook ten aanzien van die vorderingen het verzuim zonder ingebrekestelling onmiddellijk in. Met ingang van de dag waarop de opdrachtgever in verzuim is, is hij aan Please Talk een vertragingsrente verschuldigd van 1½ % per maand of gedeelte van een maand waarover het verzuim voortduurt, een en ander onverminderd alle verder aan Please Talk toekomende rechten.

In geval van liquidatie, faillissement, beslag of surseance van betaling van de opdrachtgever zijn de vorderingen van Please Talk op de opdrachtgever onmiddellijk opeisbaar.

Alle gerechtelijke of buitengerechtelijke kosten, gemaakt door Please Talk als gevolg van het verzuim van opdrachtgever, zijn voor rekening van de opdrachtgever. De buitengerechtelijke kosten bedragen tenminste 15% van de vordering.

 

Artikel 8

Afwikkeling Klachten

Indien een opdrachtgever klachten heeft over de dienstverlening en/of geleverde zaken van Please Talk, dienen  deze binnen 5 werkdagen na ontdekking, doch uiterlijk binnen 10 werkdagen na het verlenen van de betreffende dienst of levering van de betreffende zaak, schriftelijk te worden gemeld aan Please Talk. De klacht dient een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van de tekortkoming te bevatten, zodat Please Talk in staat is adequaat te reageren.

Indien een klacht, door de directie van Please Talk, is besproken, zal hierover een schriftelijk antwoord worden geformuleerd.

 

Artikel 9

Annuleringsvoorwaarden

Voor afgesproken opleidingen, trainingen, oefeningen of andere afspraken door Please Talk gelden de onderstaande annuleringsvoorwaarden:

Annulering van een gesprek,  een training of oefening kan alleen per e-mail worden doorgegeven aan Please Talk via info@pleasetalk.nl;

Bij annulering of verplaatsing van een geplande activiteit zullen de afgesproken kosten als volgt in rekening worden gebracht:

Annulering:

– Tot 4 weken  voor de geplande datum;                                   – Kosteloos;

– Tussen 2 – 4 weken voor de geplande datum;                         – 50 % van de totaalprijs;

– Minder dan 2 weken voor de geplande datum;                        – 75 % van de totaalprijs;

– Bij absentie zonder annulering (No Show);                  – 100 % van de totaalprijs;

Indien (één der) partijen een opdracht tussentijds wenst te beëindigen wordt, in onderling overleg, een situatie gerealiseerd die recht doet aan de belangen van beide partijen. Indien de opdrachtgever de overeenkomst of een deel daarvan wenst te beëindigen en hierover geen overeenstemming wordt bereikt, zal de opdrachtgever de totale kosten, voortvloeiend uit de overeenkomst, en de kosten van reeds verrichte diensten voldoen.

Indien een overeenkomst tussentijds wordt opgezegd door Please Talk, zal deze in overleg met en op kosten van de opdrachtgever zorg dragen voor overdracht van nog te verrichten dienstverlening, tenzij er feiten en omstandigheden aan de opzegging ten grondslag liggen die aan opdrachtgever toerekenbaar zijn. In het laatste geval is Please Talk niet gehouden een overdracht van de dienstverlening te verzorgen.

 

Artikel 10

Opschorting en ontbinding

Please Talk is bevoegd de nakoming van zijn verplichtingen uit de overeenkomst op te schorten of de overeenkomst direct geheel of gedeeltelijk te ontbinden, zonder dat enige verdere ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst is vereist en zonder dat Please Talk gehouden is enige schadevergoeding te betalen.

Dit voornoemde indien:

– De opdrachtgever niet voldoet aan op hem rustende verplichtingen uit de overeenkomst en  (indien nakoming nog mogelijk is) de opdrachtgever niet binnen 20 werkdagen na een schriftelijk verzoek daartoe alsnog zijn  verplichtingen nakomt;

– Opdrachtgever failliet wordt verklaard of het faillissement van opdrachtgever wordt aangevraagd;

– Opdrachtgever overgaat tot liquidatie of ontbinding van zijn onderneming of opdrachtgever surseance van betaling aanvraagt of wordt verleend.

De bevoegdheid van Please Talk om de overeenkomst te ontbinden, is onverminderd alle andere rechten van Please Talk. Indien zich één van de in lid 1 van dit artikel vermelde omstandigheden voordoet, worden alle vorderingen die Please Talk op opdrachtgever heeft onmiddellijk opeisbaar.

Ieder der partijen is gerechtigd de overeenkomst per aangetekende brief met onmiddellijke ingang te beëindigen, onverminderd het recht op vergoeding van kosten, schaden (waaronder begrepen gederfde winst) en rente, in geval de wederpartij één of meer van zijn verplichtingen uit de overeenkomst niet nakomt en de wederpartij, na schriftelijke aanmaning, om binnen de in de aanmaning gestelde redelijke termijn alsnog zijn verplichtingen na te komen, nalatig blijft in het nakomen van die verplichtingen.

 

Artikel 11

Aansprakelijkheid

De aansprakelijkheid van Please Talk is beperkt tot de door opdrachtgever geleden directe schade die is veroorzaakt door opzet of grove schuld van Please Talk.

Indien Please Talk aansprakelijk is voor enige schade, dan is die aansprakelijkheid beperkt tot maximaal het bedrag dat door de verzekeraar van Please Talk ter zake daadwerkelijk wordt uitgekeerd, dan wel een bedrag gelijk aan tweemaal het gefactureerde bedrag, met een maximum van € 100.000 in geval van zaakschade en € 500.000 in geval van letselschade. Indien er zowel zaakschade als letselschade is ontstaan is enkel het maximum van € 500.000 van toepassing.

In geval van een overeenkomst met een langere looptijd dan zes maanden, wordt de aansprakelijkheid beperkt als in lid 2 genoemd, waarbij het onder lid 2 genoemde bedrag gelijk is aan het gefactureerde bedrag voor op grond van de overeenkomst door Please Talk verrichte werkzaamheden gedurende de laatste zes maanden, zonder dat dit met een factor 2 wordt vermenigvuldigd, waarbij de in lid 2 van dit artikel genoemde maxima eveneens van toepassing zijn.

Onder directe schade wordt verstaan:

– de redelijke kosten die noodzakelijk zijn om de gebrekkige prestatie van Please Talk aan de overeenkomst te laten beantwoorden;

– de redelijke kosten ter vaststelling van de oorzaak en de omvang van de schade, voor zover de vaststelling betrekking heeft op directe schade in de zin van deze voorwaarden;

– redelijke kosten, gemaakt ter voorkoming of beperking van schade, voor zover opdrachtgever aantoont dat deze kosten hebben geleid tot beperking van directe schade als bedoeld in deze voorwaarden.

Please Talk is nimmer aansprakelijk voor indirecte schade of gevolgschade, zijnde alle niet als directe schade aan te merken schade, waaronder begrepen (maar niet beperkt tot) gederfde winst, gemiste besparingen en schade door bedrijfsstagnatie, behoudens opzet van Please Talk.

 

Artikel 12

Vrijwaring/Garantie

Opdrachtgever vrijwaart Please Talk hierdoor voor aanspraken van derden op Please Talk als gevolg van de uitvoering door Please Talk van de overeenkomst.

Indien opdrachtgever aan Please Talk informatiedragers, elektronische bestanden en/of software etc. verstrekt, garandeert de opdrachtgever dat de informatiedragers, elektronische bestanden en/ of software etc. vrij zijn van virussen en defecten.

 

Artikel 13

Overmacht

Partijen zijn gerechtigd zich op overmacht te beroepen indien de uitvoering van hun verplichtingen onder de overeenkomst geheel of gedeeltelijk, al dan niet tijdelijk, worden verhinderd of bemoeilijkt door omstandigheden redelijkerwijze buiten hun wil, daaronder begrepen blikseminslag, overstromingen, uitzonderlijk extreme weersomstandigheden (vorst, sneeuw, wind, mist en regen), brand, oorlog, epidemie, ziekte van personeel van Please Talk, terroristische acties, daden van lokale of nationale overheden of andere bevoegde autoriteiten, geplande en ongeplande stakingen, prik- of stiptheidsacties. In geval van overmacht aan de zijde van één van de Partijen worden de verplichtingen van Partijen opgeschort.

Indien de overmacht langer duurt dan drie maanden is elke partij bevoegd de Overeenkomst voor het niet uitvoerbare gedeelte door een schriftelijke verklaring te beëindigen.

 

Artikel 14

Verzekeringen

Opdrachtgever zal alle verplichte en noodzakelijke verzekeringen sluiten ten einde haar werknemers en andere belangen te dekken die verband houden met alle diensten die door Please Talk wordt gegeven, zoals, maar niet beperkt tot, een industriële ongevallen verzekering.

Opdrachtgever zal een beroepsaansprakelijkheidsverzekering sluiten en in stand houden ten behoeve van de door haar gegeven trainingen. De verzekering zal Please Talk aansprakelijkheid als bedoeld onder artikel 12 dekken.

 

Artikel 15

Geheimhouding

Partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van de overeenkomst van elkaar of uit een andere bron hebben verkregen. Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door de andere partij is medegedeeld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie. Bij twijfel zal informatie als vertrouwelijk worden aangemerkt.

 

Artikel 16

Intellectuele eigendom en auteursrechten

Alle intellectuele eigendomsrechten (hoe ook genaamd) ongeacht of deze toekomen aan Please Talk, hulppersonen van Please Talk of aan toeleveranciers van Please Talk en welke door Please Talk worden gebruikt in het kader van de overeenkomst of welke rusten op werken die in het kader van de overeenkomst door Please Talk aan opdrachtgever worden verstrekt of geleverd, blijven berusten bij Please Talk.

Alle door Please Talk verstrekte werken en materialen, zoals lesmateriaal in welke vorm dan ook, zijn uitsluitend bestemd om te worden gebruikt door de opdrachtgever en mogen niet door hem, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Please Talk worden verveelvoudigd, openbaar worden gemaakt of ter kennis van derden worden gebracht, noch voor intern noch voor extern gebruik, in welke vorm dan ook.

Please Talk behoudt het recht de door de uitvoering van de overeenkomst toegenomen kennis voor andere doeleinden te gebruiken, voor zover hierbij geen vertrouwelijke informatie van opdrachtgever ter kennis van derden wordt gebracht. Op dergelijke kennis berustende intellectuele eigendomsrechten behoren enkel toe aan Please Talk.

Het is aan opdrachtgever niet toegestaan foto’s, film en/of video-opnamen te maken van de trainingen of gesprekken, zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Please Talk.

 

Artikel 17

Geschillen

De bevoegde rechter van de rechtbank te ‘s-Hertogenbosch is bij uitsluiting bevoegd kennis te nemen van geschillen die voortvloeiende uit of samenhangen met de overeenkomst.

 

Artikel 18

Toepasselijk recht

Op de overeenkomst, deze algemene voorwaarden en alle daaruit voortvloeiende verplichtingen is Nederlands recht van toepassing.